Bal- en slagvaardigheid

Hoe leer ik tennissen?

Kinderen kunnen vanaf 5 jaar beginnen met de cursus balvaardigheid. Als de trainer vindt dat een kind voldoende vaardigheid met de bal heeft, kan het doorstromen naar de cursus slagvaardigheid. Voor bal- en slagvaardigheidstraining is geen lidmaatschap nodig. 

Cursussen worden gegeven volgens de Tenniskids methode op een vast moment in de week. Dit betekent dat kinderen kennis maken met het tennisspel. Ze leren basisvaardigheden op het gebied van bewegen en co√∂rdinatie. We zijn natuurlijk veel met het racket en bal bezig. Racket, bal en tennisbaantje zijn helemaal aangepast aan de leeftijd. Het is fijn als je een racket hebt. Maar heb je dat niet, dan kun je er een lenen van de trainer.

Doorstroming naar tennisles

Als de trainer vindt dat een kind kan doorstromen naar de tennisles, is het mogelijk tennislessen te volgen bij de TPC Gilze. In tegenstelling tot bal- en slagvaardigheidstraining moet je voor de reguliere tennistraining wel lid zijn van TPC Gilze.

De tennislessen worden gegeven in reeksen van 17 lessen. De reeksen zijn in de periode maart-september en oktober-maart. Je kunt voor iedere reeks van lessen apart opgeven. De trainingen worden verzorgd door JustTennis

Wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Ellen Spitzen via [email protected]

Lees meer over tennistraining.