Jeugdactiviteiten

Als je lid bent van de TPC Gilze kun je deelnemen aan allerlei activiteiten die door de jeugdcommissie worden georganiseerd. In de meeste gevallen zijn deze activiteiten gratis, soms vragen we een kleine bijdrage.   

Bekijk hier de activiteiten in 2023.

De jaarkalender van de jeugdcommissie bevat onder andere de volgende activiteiten:

  • Opening van het tennisseizoen: voor alle jeugdleden (rood-oranje-groen-geel), verschillende spelvormen. Plaats: tennispark, tussen 10.00 en 16.00 inclusief lunch. Altijd op zondag, meestal in maart.
  • Gezinstoernooi: voor alle jeugdleden samen met een senior partner, onderlinge tenniswedstrijdjes op niveau/leeftijd. Iedere deelnemer regelt zelf zijn senior partner. Plaats: tennispark, altijd op een zondag.
  • Pyjamatoernooi: voor de jeugdleden t/m groep 8. Meestal de laatste vrijdag voor de zomervakantie. Een tentenkamp van vrijdag op zaterdag. Na het ontbijt afgelopen. Plaats: tennispark.

Op het nieuwe tennispark hebben we ook padelbanen. Padel is een snel opkomende sport voor de actieve racketsporter. Padel haalt squash “naar buiten” en geeft tennis de snelheid en extra dimensie van een achter- en zijwand, waardoor de bal het spel niet meer verlaat.

Events voor rood-oranje-groen & toernooien voor geel

Voor de kinderen uit rood, oranje en groen worden speciale events georganiseerd zowel door TPC Gilze als andere verenigingen.  
TPC Gilze organiseert zelf drie events:

  1. Tijdens de clubkampioenschappen voor leden van de vereniging in juni (zelf inschrijven, informatie via de website)
  2. Een open event op een woensdagmiddag in juni/juli.
    Plaats: op het park (zelf inschrijven, informatie via website, de mail en een folder in de bus)

Andere verenigingen organiseren ook events. Soms proberen we er een gezamenlijke activiteit van te maken zodat we vervoer en begeleiding kunnen combineren. Informatie hierover ontvang je via de mail en je krijgt een folder in de brievenbus. In de meeste gevallen zijn aan deze toernooien kosten verbonden. Kinderen uit geel kunnen deelnemen aan toernooien die TPC Gilze zelf organiseert of aan toernooien bij andere verenigingen. Via toernooi.nl en toernooiklapper.nl kun je zien waar en wanneer een toernooi wordt georganiseerd. Je moet zelf je inschrijving en vervoer regelen.