Tenniskids

De tenniskidsmethode

Bij TPC Gilze leer je tennissen volgens de Tenniskids methode. Dit houdt in dat oefeningen zijn afgestemd op leeftijd en mogelijkheden van het kind zelf. Op deze manier leer je zo snel mogelijk tenissen.

Tijdens deze methode doorloop je verschillende fases, nameijk: rood | oranje | groen | geel

Elke kleur is een fase, en bij elke fase hoort een andere baangrootte, een balsoort en eigenen puntentelling. Op deze manier wordt de juiste techniek aangeleerd, kun je al heel jong wedstrijdjes spelen, krijg je succeservaringen en plezier. We werken aan de algehele coördinate en sportbewustzijn van het kind, dus meer dan alleen de ontwikkeling met het racket.

Kleurstatus jeugd

De jeugd wordt aan de hand van zijn of haar leeftijd ingedeeld in de juiste kleur. In overleg met de trainer kan er voor de competitie dispensatie worden aangevraagd. Deze dispensatie geldt niet voor het spelen van toernooien. 
Ben je bijvoorbeeld geboren in 2011, dan is je speelkleur groen. Bij het inschrijven voor toernooitjes kan alleen voor groen gekozen worden. Door de dispensatie kan er nog wel competitie gespeeld worden in oranje.