Padeltraining senioren en jeugd

Padeltraining bij TC Gilze is erg aan te bevelen om je niveau en spelbeleving te verhogen. Bij de padeltraining krijg je basistechnieken en tactieken aangeleerd in oefenvormen en ook regelmatig meteen toegepast in spelsituaties/wedstrijdvorm.

“Les is more!”

De padeltrainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers van Padelschool Jaspers. Bij TC Gilze zijn de trainers Bart van Opstal, Bram Rutten en Rob Jaspers.

Gedurende het jaar worden er meerdere lessenreeksen georganiseerd:

  • Wintertraining: januari en februari
  • Voorjaarstraining: mei en juni
  • Najaarstraining: september en oktober  

Voorjaarstraining 2021

Na de meivakantie start de voorjaarstraining voor padel. De training wordt verzorgd door trainers van padelschool Jaspers. Een lessenreeks bestaat uit 6 lessen van een uur.

De inschrijving gaat digitaal via de link van de padelschool: https://justpadel.nl/pages/training.

Op deze site staan ook de trainingsmogelijkheden beschreven. Zoals een “start-to-padel” cyclus van 4 trainingen.

De training wordt momenteel bij TC Gilze gegeven op woensdag- en/of donderdagavond. Mocht je dan verhinderd zijn, maar wel graag op een andere dag willen trainen, neem dan even contact op zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is. 


Voor vragen / opmerkingen kun je mailen naar:

Je kunt je inschrijven t/m zaterdag 15 mei 2021.

Je geeft je op voor een lessenreeks van 6 lessen en betaalt vooraf voor deze lessen. Mocht de padeltrainer bepalen dat, wegens weersomstandigheden, de lessen niet doorgaan, dan schuiven we de training een week op. Individuele uitval kan helaas niet worden ingehaald, uitzonderingen daargelaten als dit te regelen is in een andere groep.

N.B. Om deel te nemen aan de lessenreeks, dien je (proef)lid te zijn van TC Gilze.

Ben je nieuwsgierig naar padel? Heb je padel al eens gespeeld? Of ben je al gevorderd en klaar voor meer strategische en tactische inzichten? Padeltrainingen bieden je de uitgelezen mogelijkheid op alle speelniveaus je sterkte te verbeteren! Van kennismaking met de padelsport tot lessen op maat voor gevorderden. Padeltraining is erg aan te bevelen om je niveau en spelbeleving te verhogen. Je krijgt basistechnieken en tactieken aangeleerd in oefenvormen en ook regelmatig meteen toegepast in spelsituaties/wedstrijdvorm. 

Contact met de trainers

Jeugdpadel

Ook voor de jeugd is meedoen aan padelvaardigheid mogelijk op dinsdagavondavond van 19.00-20.00u. De jeugdpadel willen we erg laagdrempelig houden en daarvoor vragen we een geringe bijdrage van €4 per keer. Naast technische- en tactische ontwikkeling van de kinderen vinden we spelbeleving en plezier erg belangrijk. Hoe langer de rally die je leert spelen, hoe spannender en leuker het wordt. We geven tips, doen diverse oefenvormen, spelletjes en spelen wedstrijden. Bij interesse graag doorgeven via [email protected]

Daarnaast organiseren we ook regelmatig een jeugdtrainingsblok met een trainer vanuit de padelschool. Kosten hiervoor bedragen €6,- per keer.

N.B. Als er geen training gegeven wordt, spelen we op dinsdagavond altijd vrij in de vorm van wedstrijden en diverse spelvormen.
  

De Trainer

Rob Jaspers
Rob is een ervaren padeltrainer die zelf sinds 2009 padel speelt. Hij speelt zelf op topklasse niveau en gaat regelmatig naar Spanje om daar trainingen/clinics te volgen en toernooien te spelen. Rob is gecertificeerd padeltrainer en geeft sinds 2016 les nij verschillende verenigingen. Tevens is hij docent Padeltrainer voor de KNLTB. Hij verzorgt hiervoor de padeltrainersopleiding voor tennisleraren. Daarnaast is hij ook de teammanager/coach van het KNLTB Nederlands padelteam.  

Wat leer je tijdens een padeltraining?

Beginner en gevorderd
Nadruk op juiste techniek ter voorkoming van blessures en de basistactieken van padel. Dit alles in de vorm van dynamische oefeningen. 

Wedstrijdspelers
Nadruk op specifieke spelsituaties te verbeteren.

Voorbeelden zijn: 

  • Het verdedigen van de hoeken, wanneer meedraaien en wanneer niet;
  • het oefenen om de bal via de achterkant over de zijwand te slaan (‘por tres’);
  • het verdedigen van een harde aanvallende smash (specifiek het looppatroon, voetenwerk en de racket voorbereiding;
  • het opbouwen van een punt vanuit de verdediging (eerst ruimte creëren, dan opbouwende bal en vervolgens pas aanvallen).

De trainingen duren circa 1 uur (incl. inspelen) en bestaan uit:

  • Warming-up en techniek van een bepaalde slag;
  • tactische oefeningen om een specifieke spelsituatie na te spelen waarbij de behandelde slagtechniek terugkomt. Het doel is om cursisten na te laten denken over de mogelijkheden die ze hebben om de situatie in hun voordeel om te zetten door de verschillende opties te behandelen. Zowel aanvallende als verdedigend. Afhankelijk van het (technische) niveau van de groep worden de tactische mogelijkheden aangepast;
  • partijvorm met opdracht en aanwijzingen, afsluiting met korte feedback.  

Prive-training of losse lessen in een klein groepje overdag of buiten de geplande periode kunnen in overleg geboekt worden. Neem voor meer info of het maken van een afspraak contact op met de trainers.