Padeltraining senioren en jeugd

 Padeltraining bij TPC Gilze is aan te bevelen om je niveau en spelbeleving te verhogen. Bij de padeltraining krijg je basistechnieken en tactieken aangeleerd in oefenvormen. Ook wordt het geleerde regelmatig toegepast in spelsituaties en wedstrijdvorm. 

“Les is more!”

De padeltrainingen worden verzorgd door JustPadel, Padelschool Jaspers. Bij TPC Gilze is de trainer Heidi Vermeulen-Timmermans en zij wordt ondersteund door trainers vanuit JustPadel. Gedurende het jaar worden er meerdere lessenreeksen georganiseerd:

  • Najaarstraining (start medio oktober)
  • Wintertraining (start medio janauri)
  • Voorjaarstraining (start medio april)

Een lessenreeks bestaat meestal uit 12 lessen van een uur. De training wordt momenteel bij TPC Gilze gegeven op maandagavond en/of donderdagavond. Mocht je graag op een andere dag willen trainen, neem dan even contact op zodat we kunnen kijken wat er mogelijk is. 

 

 

Start to padel

Gedurende het jaar is er ook ruimte voor kennismakingslessen, middels een verkorte “start-to-padel” cyclus van 4 trainingen. (Mogelijk op diverse instap-niveaus) Deze lessen worden op verschillende momenten aangeboden.

De inschrijving gaat voor alle padellessen digitaal via onderstaande button van Justpadel, de padelschool:  

 

Voor vragen en/of opmerkingen mail je naar: [email protected].
De inschrijving sluit ongeveer 10 dagen voor aanvang van de eerste les. 

NB. Om deel te nemen aan de lessenreeks moet je (proef)lid zijn van TPC Gilze.

Je geeft je op voor een lessenreeks en betaalt via een incasso voor deze lessen. Mocht de padeltrainer bepalen dat, wegens weersomstandigheden, de lessen niet doorgaan, dan schuiven we de training een week op. Individuele uitval kan helaas niet worden ingehaald, uitzonderingen daargelaten als dit te regelen is in een andere groep.  

Ben je nieuwsgierig naar padel?

Heb je padel al eens gespeeld? Of ben je gevorderd en klaar voor meer strategische en tactische inzichten? Padeltrainingen bieden je de mogelijkheid op alle speelniveaus je sterkte te verbeteren! Van kennismaking met de padelsport tot lessen op maat voor gevorderden. Padeltraining is erg aan te bevelen om je niveau en spelbeleving te verhogen. Je krijgt basistechnieken en tactieken aangeleerd in oefenvormen, deze worden regelmatig toegepast in spelsituaties en wedstrijdvorm. 

Contactpersonen

Padel voor de jeugd

Bij TPC Gilze is het ook voor jeugd mogelijk om deel te nemen aan padeltrainingen. Opgeven hiervoor kan door te mailen naar  [email protected]  onder vermelding van 'jeugdtraining TPC Gilze’ en daarbij je naam, leeftijd en voorkeursdag aangeven. Momenteel wordt er les gegeven aan de jeugd op maandagavond. Bij voldoende animo kan er op een andere dag een extra trainingsmogelijkheid worden ingepland.  

Trainingskosten

De kosten voor de jeugdtrainingen liggen lager dan bij de volwassen omdat de jeugdtrainingen in een grotere groep op meerdere banen wordt lesgegeven. Deze trainingen worden waar mogelijk ondersteunt met een extra assistent. Klik hier voor meer informatie voor het huidige aanbod. In de vakanties gaan de lessen niet door. Lessen die niet door kunnen gaan (bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden) worden ingehaald. Naast technische- en tactische ontwikkeling van kinderen vinden we spelbeleving en plezier erg belangrijk. Hoe langer de rally die je leert spelen, hoe spannender en leuker het wordt.

We geven tips, doen diverse oefenvormen, spelletjes en spelen wedstrijden. Bij interesse of vragen graag mailen naar [email protected]

 

 


Justpadel, padelschool Jaspers 

Justpadel

Rob Jaspers (eigenaar)
Rob is een ervaren padeltrainer die zelf sinds 2009 padel speelt. Hij speelt zelf op topklasse niveau en gaat regelmatig naar Spanje om daar trainingen/clinics te volgen en toernooien te spelen. Rob is gecertificeerd padeltrainer en geeft sinds 2016 les bij verschillende verenigingen. Tevens was hij docent Padeltrainer voor de KNLTB. Hij verzorgde hiervoor de padeltrainersopleiding voor tennisleraren. Daarnaast is hij ook de teammanager/coach van het KNLTB Nederlands padelteam.  

Wat leer je tijdens een padeltraining?

Beginner en gevorderd
Nadruk op juiste techniek ter voorkoming van blessures en de basistactieken van padel. Dit alles in de vorm van dynamische oefeningen. 

Wedstrijdspelers
Nadruk op specifieke spelsituaties te verbeteren.

Voorbeelden zijn: 

  • Het verdedigen van de hoeken, wanneer meedraaien en wanneer niet;
  • het oefenen om de bal via de achterkant over de zijwand te slaan (‘por tres’);
  •  het verdedigen van een harde aanvallende smash (specifiek het looppatroon, voetenwerk en de racket voorbereiding;
  • het opbouwen van een punt vanuit de verdediging (eerst ruimte creëren, dan opbouwende bal en vervolgens pas aanvallen).

De trainingen duren circa 1 uur (incl. inspelen) en bestaan uit:

  • Warming-up en techniek van een bepaalde slag;
  • tactische oefeningen om een specifieke spelsituatie na te spelen waarbij de behandelde slagtechniek terugkomt. Het doel is om cursisten na te laten denken over de mogelijkheden die ze hebben om de situatie in hun voordeel om te zetten door de verschillende opties te behandelen. Zowel aanvallende als verdedigend. Afhankelijk van het (technische) niveau van de groep worden de tactische mogelijkheden aangepast;
  • partijvorm met opdracht en aanwijzingen, afsluiting met korte feedback.  

Prive-training of losse lessen in een klein groepje overdag of buiten de geplande periode kunnen in overleg geboekt worden. Neem voor meer info of het maken van een afspraak contact op met de trainers.