Renovatie verlichting tennisbanen

14 november 2022


Afgelopen oktober zijn alle 8 tennisbanen voorzien van nieuwe LED armaturen. Deze ombouw is in 2 dagen gerealiseerd met minimale overlast voor de leden in de avonduren. De afgelepen en komende periode zal deze nieuwe verlichting door de leverancier Aerolux verder ingeregeld en geoptimaliseerd worden. De benodigde metingen voor verlichtingssterke en stroomopname zijn uitgevoerd.  

Lagere energieverbruik
Naast het comfort van de verlichting voor de tennissers en het parkbeheer (10 jaar all-in onderhoud en garantie), is het lagere energieverbruik aanleiding geweest voor deze renovatie. Ongeveer 30% lagere aansluitwaarden van de armaturen (kWh opname) zijn met deze renovatie reeds gerealiseerd.

Samen kosten besparen, doe het licht uit!

Het aantal uren dat de verlichting aan is ligt in handen van de leden! Het spelen in de avonduren is uiteraard niet gelimiteerd, daarom ben je juist lid, echter het laten branden van de lampen na het spel is verspilling van energie. Indien één korf (baan 1-2, baan 3-4, baan 5-6 of baan 7-8) één uur langer brandt dan noodzakelijk dan kost dat aan energie ongeveer 4 á 5 kiloWattuur, wat overeenkomt met 2 tot 3 euro aan kosten voor deze energie.  

Wij willen alle leden nogmaals oproepen om na het verlaten van de baan, als laatste spelers in een korf, direct de baanverlichting middels de rode drukknop van de betreffende banen op het afhangbord uit te schakelen.  

Met het terugdringen van het energiegebruik bereiken we ook een reductie van de CO2 uitstoot zoals opgenomen in onze visie betreffende duurzaam ondernemen.  

Bijlage; Box leeg, verlichting uit 😊!   Dank voor jullie aller medewerking, het bestuur. 

Nieuwscategorieën