Warm paviljoen in de winter

13 december 2022


Ons paviljoen is in 2014-2015 ontworpen en gerealiseerd zonder een aansluiting op het gasnet. Voor het verwarmen van het gebouw en de warmwatervoorziening t.b.v. douches en keuken is het gebouw gerealiseerd met een warmtepomp met bronnen in de aarde. Deze installatie heeft een zeer laag energieverbruik; nul aardgas en zeer laag stroomverbruik. In deze tijd van krapte op de energiemarkt en bijbehorende hoge energiekosten een groot goed.  

De installatie zorgt voor een comfortabele temperatuur
De installatie, in onderhoud bij Fa Bink (voorheen KIN-Rijen), is in de afgelopen maand opnieuw ingeregeld en zorgt voor een constante en comfortabele temperatuur in zowel het paviljoen en bestuurskamer als in de keuken, toiletten en kleedkamers. Alle thermostaten staan ingesteld op 18gr Celcius waardoor er een temperatuur van +/- 20 gr Celcius in de meeste ruimtes optreedt. Deze temperatuur wordt op de displays van de thermostaten weergegeven. Deze standaard temperaturen worden met minimale energie opgewekt en gerealiseerd en kosten nauwelijks extra energie!  

Het verzoek om niet aan de thermostaat te draaien
Aan alle leden het verzoek om niet aan de thermostaten te draaien maar alleen te lezen wat de werkelijke temperatuur in de ruimte is. Het draaien aan de thermostaten levert zeker geen directe verwarming en temperatuurstijging op, we hebben een zeer traag verwarmingssysteem, en zorgt voor disbalans in het systeem.

Buitendeuren en glazendeur dichthouden
Het verzoek om in deze koude maanden de buitendeuren en glazen tussendeur zoveel mogelijk gesloten te houden. Zo houden we het paviljoen en kleedkamers lekker warm en kunnen we na het sporten heerlijk met elkaar nagenieten.  

Dank voor jullie aller medewerking.
De parkcommissie

Nieuwscategorieën