R-O-G Tenniskids

 

Wat is tenniskids?
Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjeswww.knltb.nl/wijzigingenjeugd
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

R-O-G competitie
Voorjaar 2020 wordt weer de KNLTB Rood, Oranje en Groen Tennis kids World Tour gespeeld.  

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met: 

BELANGRIJK ! Aanpassing leeftijden
Als je 11 jaar bent, speel je dan in Tenniskids Oranje, Groen of val je dan onder de junioren? Moet je meedoen aan een Tenniskids toernooitje groen of mag je, je ook inschrijven voor een Open Junioren Toernooi? Ouders en jeugdspelers geven aan behoefte te hebben aan duidelijkheid en consistentie bij competitie en toernooien als het gaat om leeftijden. Daarom scherpen we in 2020 de leeftijdsindeling aan. Bekijk hieronder de nieuwe leeftijdsindeling.

Vernieuwde KNLTB Junioren competitie
In de afgelopen jaren nemen steeds minder jeugdspelers deel aan de KNLTB Junioren competitie. Tijden veranderen en dus ook de wensen en behoeftes van jeugdspelers. Daarom is er aan de jeugdspelers zelf gevraagd hoe we de Junioren competitie beter kunnen laten aansluiten op hun wensen. Belangrijke inzichten waren onder andere dat een competitiedag te lang duurt, de wachttijden tussen de partijen te lang is en de overgang tussen de Groene competitie en de Junioren competitie te groot is. Al deze inzichten hebben geleid tot een vernieuwde Junioren competitie!

De Junioren competitie bestaat in 2020 uit:

  • de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en
  • Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.

Telling toernooien
Samen met de verenigingen en tennistrainers wil de KNLTB meer kinderen, met meer plezier, meer wedstrijden laten spelen. Wat hier niet aan bijdraagt is de regelmatige verschillen in telling bij de competitie, de Open Junioren toernooien en de KNLTB Junioren Tour. Om spelers nog meer plezier te laten beleven aan het spelen van toernooien is de telling bij de Open Junioren Toernooien gewijzigd. Vanaf april 2020 spelen jeugdspelers bij Open Junioren Toernooien in de enkel en dubbel een derde set tiebreak (tot 10). Deze telling komt overeen met de telling bij de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar en de KNLTB Junioren Tour.

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee
Ruim 36.500 jeugdspelers spelen Voorjaarscompetitie. Door het doorvoeren van de wijzigingen wil de KNLTB tennissen nog laagdrempeliger en makkelijker maken, waardoor meer jeugd gaat én blijft tennissen. Want tennis is er voor iedereen, het is gezellig, biedt voldoende uitdaging en is ook nog eens de gezondste sport blijkt uit onderzoek. Door de omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis als geen andere sport kinderen verbinden en verenigen, ongeacht leeftijd, afkomst en geslacht. Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.

Wil je de veranderingen helder op een rij hebben en zeker weten dat je niks mist? Lees dan alles over de wijzigingen voor de jeugd op www.knltb.nl/wijzigingenjeugd